donderdag 8 oktober 2015

Via Union island naar Tobago

We verlaten de Grenadines, maar eerst uitklaren in Union. Als de papieren in orde zijn kunnen we koers zetten naar de Piratesbay. Maar dat zal niet zo vlot gaan als de heenreis, de windrichting zit schuin voor, de stroming tegen en het is hout vasthouden of Tobago überhaupt wel bezeilbaar is. Waypoint uitgezet, de neus van de boot in goede richting, en het wordt al duidelijk dat het boeren is tegen golven en stroming. Er ligt 90 mijl voor de boeg, iets wat anders een makkie is. 't Zal nu andere koek zijn!
Tergend traag, slepende speed over ground (soms minder dan 2 knopen, terwijl de speedometer 6 knopen aangeeft), af en toe wegzwenkend van de target, ontmoedigend maar toch naderend, met de afgeranselde grote genua terug aan het voorstag, na 33uur tegen die equatoriale stroom te stompen draaien we af naar de magnificente Piratesbay, badend in de laatste zon, emeralt groen en Charlotteville scherp afstekend tegen de achtergrond, wat een verwelkoming is na maanden weggeweest.
The captain is back, ik voel al de thrill die hier mogelijk is. Ok chaps, we gaan  straks een stag drinken bij Jabas, see you!
Final approach

Sunset over Piratesbay
Charlotteville

Back to our Caribbean home
Straatbeeld Charlotteville.

Avondschemering over de baai,vanuit Lyda's bar.
Man o war bay
.
Huisjes op Bel air(Roxannes house)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten