maandag 6 oktober 2014

Toegekomen na een pikante Biscayeoversteek, het eerste voorplatje is door de keel.
Nu is het wat uitrusten en, enfin, een goede internetverbinding vinden zonder davincicode.
Tot morgen, met de nodige details.
Groeten, pacific wave

7 opmerkingen:

  1. Jan Smekens in La Coruna! De man die de Vlaamse jeugde leerde zeilen is al flink opgeschoten in zijn droomreis richting... na een vlotte passage langs Isle of Wight en Falmouth dook hij de gevreesde Golf Van Biscaije in. Toegegeven Jan, dagelijks drinken we een koffie en denken, hoe zou het gaan op de Pacific Wave? We spieken dan naar marinetraffic en proberen een beetje mee te genieten. Jouw reis is waar iedereen van droomt en we weten dat voor wie het doet het heel normaal lijkt. Neem aan dat de beginnersstress er al wat uit is en je nu weldra langs de Portugese kust kan razen. Nazaré is een leuke stop al moet je echt wel uitkijken voor de monstergolven voor de ingang maar voor het Cagoutje was dat geen probleem. De havenmeester stak nochtans slim zijn wijsvinger in de lucht met de boodschap "someone didn't check his meteo" - wij vonden dat het wel meeviel. We zullen blijven meereizen op je AIS en wensen je "fair winds" - je weet dat je welkom bent op Fuerte en dat mijn broertje je graag zal zien komen. Voila, we laten je los en hopen dat je er van geniet! Je bezoeken in La Graciosa staat op mijn bucket list (voor ons artikel).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. right Luc,Biscaye maakte het ons niet comfortabel; eerst uitkijken of er geen'ajuinen(lows)op de loer liggen,draait de wind wel in goeie richting?Met een deftige zuidenwind zeilden we de rotsen uit van Brest om dan de zuidwaardse knik naar Finisterre te maken.Eerst 3 dagen windstilte op de reuzenswell die bij elke golfrug een zoevende adem laat horen.Het zijn de stormvogels en janvangenten die bewegingsloos scheren in deze adem.Wij kropen tergend voort met daggemiddelden die niets voorstellen.En dan komen we onder de invloed van een nieuw low,eerst wat tegenwind,maar na de passage van het koufront een sjift naar noord met aantrekkende wind en roughy deining.De locomotief begint te lopen,de windpilot houd hem op de rails.Een eenzame potvis brengt bezoek,we zaten op kruiskoers maar vhf,ais bakboord stuurboord brengen geen soelaas.Deze massa ademend vlees bleef wat telang nieuwschierig.Dolfijntjes daarentegen komen voor de boeg hun begroetingsschow geven en springen soms meters uit het water.Enfin,die noordenwind laat ons lacoruna binnenvaren,net op tijd want het regent galewarnigs voor regio Biscaye.Nu is het oplossen en herstellen van schade en andere mankementen;waaronder een vervelende fuite van fuel aan de hogedrukpomp van de motor.Ik heb de juiste sleutels niet en hier bijna niet vindbaar.
      right,see you,from pacific wave

      Verwijderen
  2. Hé Jan, weet dat wij als behoorlijke burgerlijke stervelingen toch wel een tikkeltje jaloers zijn van je avontuurlijke tocht. Ja niet zo sebiet aan ons besteed, ik zou het al besterven bij de eerste hoge golf vrees ik. In ieder geval: geniet er van en tot in den draai zou ik zeggen. We blijven je hier volgen. Marij en ook den Danny.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey Jan

    ik lees dat je het naar je zin hebt. maar goed ook.ik voel het in mijn buik gieren als ik lees over de hevige winden en hoge golven!maar elke kermis zal wel een geseling zijn waard zijn en omgekeerd.
    als je matrozen nodig hebt laat het maar weten.i'll start at the bottom ,ik doe alle klusjes (enkel toiletten kuisen doe ik niet).

    have fuuuuuuuuuuuuuuun. carpe diem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey Jan

    ik lees dat je het naar je zin hebt. maar goed ook.ik voel het in mijn buik gieren als ik lees over de hevige winden en hoge golven!maar elke kermis zal wel een geseling waard zijn en omgekeerd.
    als je matrozen nodig hebt laat het maar weten.i'll start at the bottom ,ik doe alle klusjes (enkel toiletten kuisen doe ik niet).

    have fuuuuuuuuuuuuuuun. carpe diem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jan
    fair winds
    leg je ook aan in las palmas (gran canaria?)
    bert baeyens

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jan
    ter morele ondersteuning:
    http://sy-volonte.blogspot.be/2015/01/oceaanoversteek-5.html

    volonté zit bijna in barbados en met minder doem
    maar de oversteek is regelmatig in de voorbije jaren geen piece of cake meer
    er is ook wat geluk mee gemoeid en dat wensen we je van harte voor 2015

    hartelijke groet vanuit een nat en winderig belgië
    bert

    BeantwoordenVerwijderen