woensdag 9 maart 2016

Sint Johns, Antigua

School is out, in de locale busjes maak je nog al eens contact met de medepassagiers.
I need some more cents to pay the bus. Ok, copy, i get this for you.
En wat ze wou worden later? Dentist or boss....!?

Ambiance in de busjes met de locals.

Ook dit is Antigua, naast de glitter dit siestaplaatje in de vismijn.

De real caribbean stuff op Antigua: kaartje leggen and keep cool man.

Pacific wave voor anker in St Johns, naast enkele grotere broertjes die de hoofdstad aandoen.
We lagen hier in een slijkgat met een aangelengde rioolgeur en bij ankerop een hoop plastic rommel mee aan de ketting.
Jawel! Belgen die hier een stek hebben gevonden en onze goeie wafels en ijscrème aan een internationaal publiek verkopen. Weer eens in het Vlaams de woordvoering doen, so far from home. De poserende juffrouw is er al meerdere jaren in dienst: I feel ok with belgian people. 

Kristien in de straten van St John, in het achterdecor de dominantie van de cruiseschepen.

Zicht vanuit ons dingytje om aan wal te gaan.


Wie kwamen we nog tegen met Belgische roots? Op een namiddag zien we een jacht binnenschuiven tussen de cruiseships met een uitgewaaide Belgische vlag aan het achterstag. Het was Mathieu, ooit lesgever zeilen in bloso, we herkenden elkaar onmiddellijk.
Maar hij zag er getourmenteerd uit, wat wil je, hij was pas uit de gevangenis ontslagen (na 10 dagen arrest). Hoe kleine oorzaken grote gevolgen hebben: Mathieu neemt voor de Atlantische oversteek een "vriend" mee, tijdens de oversteek krijgen ze ruzie en de schipper Mathieu dumpt zijn crew in Antigua zonder uitklaren aan de kant. Die is kwaad, verwittigt de coastguard dat hij zomaar van boord is gezet.
De coastguard zet de achtervolging in want Mathieu had terug het ruime sop gekozen, wordt gevat en de rest van het verhaal is gekend, buiten de ettelijke duizenden dollars die hij moest betalen om zijn crew een vliegtuigticket homewards te zenden naar de Seychellen, plus de boete. Zijn jacht bleef al die tijd voor anker in een modderbaai. Hij wou niets liever dan zo vlug mogelijk te vertrekken uit Antigua.
Dit is niet het eerste horrorverhaal over vreemde crew aan boord. Beter toch uitkijken wie je meeneemt.

Na St Johns varen we enkele mijltjes de hoek om naar Deepbay: rust, strand, fluokleur water, schildpadden, snorkelen en weg van het stadslawaai...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten