zaterdag 7 november 2015

Piratesbay

Konvooi jachten in Piratesbay.
De yachties blijven een eiland op een eiland. Soms hoorde ik wel eens een woordje kritiek ondermeer over het kwantum sjit dat het water ingaat. Maar over het algemeen blijft een goede verstandhouding bestaan met autochtonen en vissers. De vissers krijgen regelmatig een "lift" van of naar hun boot met onze dinghys.Repect man!

Kathy en Titu op hun jacht "Lela", gekocht van, jawel, iemand die in Nieuwpoort zijn thuishaven had.

Voor hen is Charlotteville een geliefde ankerplaats. Op de foto zijn ze druk bezig met hun voorbereiding om naar Martinique te zeilen. Titu kennen we voor zijn jazzy concertjes in Jabas bar, Kathy maakte heel wat schetsen en aquarellen van de omgeving. Ze zeilen reeds enkele jaren in het Caribisch gebied en ze zijn een bron van informatie.


De hele familie Bigban

Ook zij kozen het ruime sop vanuit Frankrijk om uiteindelijk zich voor enige tijd in Guadeloupe te vestigen. De schipper Bertrand is ceramist en de scheepskas wordt gespijsd door verkoop van zijn werk in een Deense galerij. In de baai ging hij uren aan één stuk op vis jagen . De meisjes vielen in de smaak bij de rastas. Gelukkig hield de hond de wacht . 


Alexia,Thomas en de kleine Tim.

Frankrijk verlaten en op avontuur. Zij maakten uit bamboe een "refuge" op de beach en grilden er hun zelf gevangen vis. Kleine Tim moest wel af en toe gelost worden op het strand, want een jacht is al snel te klein en alles aan boord moet ook eens door zijn handjes gaan en getest worden....

Ik zou nog vele zeilers moeten vernoemen:

Jeffrey, Franse solozeiler die reeds 25 jaar op zee leeft en alle afgelegen en minder gekende ankerplaatsen van de eilanden kent.

Maurice (nu solo), heeft jaren de Pacific aangedaan en op een atol gewerkt als leraar.

Naam kwijt, maar het is een gepensioneerde man die reportages maakte over de laatste indianenstammen in de Zuid-Amerikaanse jungle. Als hij hierover begon te vertellen raakte hij in trance en wou direct terug.

Enzovoort, allen met hun verhaal, je kan je wel voorstellen  met een frisse Stag (lokale pils) in de hand in Jabas bar, dat er soms een specifieke ambiance hing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten