zondag 8 november 2015

Charlotteville people (met een persoonlijke link).

Sharon. 
De lookout van Charlotteville. Ze heeft een hotel restaurant dat wat in de hoogte is gelegen en van daaruit heb je een mooi zicht over de baai. Ze boort haar ogen in de uwe en screent je ziel. Commentaar wordt zeker gegeven! Ze houdt er een druk sociaal leven op na. Zit je in de problemen, ze zal je zeker helpen. Maar rijd niet tegen haar kar, want dan is 't zeker prijs. Before you leave, we drink a brandy Jan.  


Taffy.
Eén van de zware kleppers in Charlotteville. Visser, niet alleen naar vis, maar ook naar blank vrouwelijk buitenlands schoon. Op de foto glundert hij niet bepaald. Zijn Duitse vriendin kwam er via facebook op uit dat hij er nog een Zwitserse op nahoudt. De twee dames zijn nu mates, en zouden hier samen de volgende vakantie komen, aldus de roddels. Maar hij is een toffe kerel, altijd de vuistgroet en als er iets is altijd hulpvaardig. En hij is een ontzettend goede danser. Als je ziet hoe hij de vrouwen langs zijn gespierd lijf rijgt en ze zijn zweet opsnuiven in een ritmische dans, de bedwelming is navenant. Cool man!  


Morgan Ceasar
Alias Sadat, voor mij "magic stick man". Altijd de beige pet op en zijn magic stick in de hand (een witte elektriciteitsbuis) . Een man met filosofische beschouwingen en wijze raad. Tijdens het Jaba-debacle wist hij het volgende: "Open your ears and look, but beware your comment," Gelijk had hij.


Adolphius.
Hij zit de ganse dag in de schaduw van een palmboom aan de jetty. Je kan hem dus niet voorbij zonder een klapke te doen. De eerste keer had hij mij serieus liggen: "I am hungry, give me some money please..." Maar het was om lotjes (soort win for life) te kopen en ik betrapte hem op heterdaad. Enfin,we schoten allebei in een lach. In Charlotteville wordt hij door velen genegeerd, hij zat 15 jaar in de gevangenis voor moord, dat maakt hem enorm kwetsbaar, en eenzaam. No one is taking to me, sit for a while here. 


John
John is een oude man die met zijn verweerde wandelstok door de straten slentert. Hij is heel moeilijk te verstaan en is daarbij nog hardhorig. Weinig of niemand praat met hem. Maar hij staat toch gekend om zijn winst die hij maakt bij de plaatselijke loterij.

Bob,de groenteman. I have good bananas today Belgium!


Clayton of Dash.
Jonge gast die droomt van stervoetballer te zijn, maar vanwege een slechte knie moet hij deze toekomst laten varen. Intelligent, sportief, leergierig, talent... deze figuur hoort ergens anders thuis. Wat blauwe ogen heeft en blond is trekt hem aan als een magneet. De desbetreffende dames weet hij op zeer sensuele manier te verleiden als er wordt gedanst. See you on the beach Clayton.


Steelband man
Een stille figuur die meestal de boel aan het observeren is. Vraagt soms wel eens naar sigaretten of nootjes. Naar verluid was hij vroeger een bekende steelband drummer.


Jeromes vader
Zijn zoon hield het kleine restaurantje open, maar gaat nu werken voor de 'governement'. Dus pa doet de zaak. In de passage kan je niet voorbij hem zonder een reeks jokes te horen of te vertellen. You are my man, Belgium. I prepare for you a special plate. Vis of kip maar altijd teveel op het bord. Thanks man.
Jeromes vader, tussen de bestellingen door batterijen opladen.

William
Meestal aan het vissen op de jetty en de eerste autochtoon waar je mee aan de klap geraakt. Hij heeft twee tienerdochters , maar is gescheiden van zijn vrouw (die woont in Speyside). So, send me a Belgian woman, I give the phonenumber  0868 344 0957   -- mission done, yeh yeh yeh man!


Liza
En zeg erbij pizza en cocopunch. Een paar keer in de week stapt ze Charlotteville af om haar zelfgemaakte pizza en cake, fruitsap en punch te verkopen. Ze ziet er veel jonger uit dan ze is (details vergeten). We vroegen haar geheim...God. Een zeer gelovige dame, vlijtig en zonnig in het straatbeeld.


Woodstock
Visser en altijd busy en on the road. Hij kwam eens aan boord met zijn twee nichtjes, en dat was een hele ervaring voor hen. Drink a beer of me man, and let's have a talk.


Mark
AKA Mr Ryan Mc Kenzie. Visser op de boot expect"d"unexpected. Altijd een vriendelijke chat met hem, respect man, en onze vuisten tegen elkaar als wederzijdse groet. If you put my picture give also my phonenumber for the ladies: 868 684 7370 of 868 286 4155


Mister Rush.
Zijn zekeringen slaan door als hij Europese blondines ziet. Maar zijn liefdesverklaringen zijn zo onduidelijk dat hij het na een tijdje moet afleggen. De rum en andere stuff zal er wel voor iets tussen zitten.


Lucille
Wil zich hier wil vestigen. Ze is reeds druk bezig met haar tuin midden de jungle, en wil er ook een huis bouwen. Ze kon ons motiveren om een bamboe hokje in mekaar te flansen. In ruil daarvoor lekker eten. Dat ze voor een groot bedrijf verkoopster was leek wel duidelijk. Ze wist heel wat volk te klissen om voor haar te werken. Het enige probleem was dat ze het tuinmateriaal overal verstopte en niet meer terug vond. 


Carol
Wil samen met een Zwitser een zeilersbar wil opzetten. Zij heeft meer dan 10 jaar in Europa gewoond, en kent dus de Europese levensstijl, en hier de poortjes om een vergunning te krijgen. Marcel kijkt door de bril van het zeilerspubliek en als hun plan doorgaat, wordt dat een succes.

Masai man
Of Bone eye. Ons eerste gesprek op de beach: At what time goes the train to Paris? Waarop hij: he just left 15 minutes ago. De trend was gezet. Hij is een optimist, meestal goedgezind, heeft een masai atletisch lichaam en niet het overdreven rasta macho gehalte, dat charmeert hem. En zijn biotoop is Piratesbeach waar hij een hutje heeft en cocosnoten verkoopt. Ook koken doet hij graag, zijn vispotje dat je uit een lege cocosnoot eet, is een streling voor de tong. Lime up man.


Sunsun en zijn queen.
Zij hebben een summiere bar op Piratesbeach: een bamboe-constructie met wat palmbladeren erop. Hij wil nog een boot om toeristen rond te varen. Ik zag de queen eens dansen op een feest, ze was op slag 20 jaar jonger. 


Roxanne
Ms Johnes. We kennen haar van toen ze een snackbar openhield. Nu werkt ze voor de immigratiedienst en van elk jacht dat Piratebeach aandoet, moet de bemanning langs haar passeren. Ze is een voorbeeld van administratieve vriendelijkheid, geen vraag is haar teveel en waar ze ook kan geeft ze hulp. Geen wonder dat ze af en toe een klein tochtje mag meevaren op één of andere zeilboot.


School is out: klassiek straatbeeld na schooltijd.


Lyda
Als er geen volk in haar bar zit, vult ze de tijd met huisvlijt. In Tobago is voodoo verboden maar op één of andere manier komen inwoners om een gunst of een gebed, of een blessing. (vervolg foto hieronder)
Lyda
Moeder wijsheid die een kleine bar openhoudt en waar je een heerlijk menu kan bestellen. Ze zit meestal op een kruk in het deurgat naar de zee te turen. Veel zegt ze niet, maar daarom weet ze veel. Haar blik zegt meer dan duizend woorden.

1 opmerking: