maandag 10 oktober 2016

Groen juweel in de Atlantische oceaan;Flores

Puerto de Lajes,een kleine nieuwe marina aan de zuidkust van het eiland.Het stond nog niet eens op de plotter.Grote rust,weinig jachten,de meesten varen door tot Horta,op het eiland Faial.                                                                                  Hier is de havenmeester ook de gids van het eiland .Hij maakt tijd om alle boeiende wandelingen op Flores op een plannetje te tonen.Maar ook waarschuwt hij voor het gevaar wanneer een Atlantische deining komt opzetten,dan rommelt het in het haventje, iets dat we van andere zeilers hebben gehoord.s'Nachts kwamen de stormvogels hun slaapplaats opzoeken op de rotspartijen,het was een krijsboel uit het duister.Bij José in het "clubhuis"bestelde men goed eten en grote pinten,met zicht op de haven.
Vulkanische kunst,orgelpijpen in de rotswand.
Koeien en groen gras,het eiland kent dan ook een rijk assortiment aan melkprodukten.

Prachtige kustlijnen.
De tijd staat hier 100 jaar achter; op een pleintje zit klakmans van zijn glaasje brandy te genieten.
Spijtig genoeg zit de taalbarrière tussen ons in,wij verstaan geen Portugees,zij geen Engels.
Kerkplein met zicht op de oceaan.

1 opmerking:

  1. inden op de landrotterij, vooral bij jonge matrozen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn “de jeugdige poaters en nunnen” en “de moulin rougekes”. Wie zijn ze, wat doen ze?

    Bar Abbaye, een hippe bar in Oudenburg (7km ten zuidoosten van Oostende) lanceert een wedstrijd voor groepen van alle leeftijden die als moto hebben “op vriendschap”. Het is de bedoeling van zoveel mogelijk originaliteit uit de kast te halen. Die originaliteit wordt dan gepost in sociale media filmpjes.

    Bar Abbaye is de creativiteit zelve. Het is van 4 jonge ondernemers die hun droom hebben waargemaakt. Het is geen conventioneel café; met afvalhoud van paletten worden trendy stoelen en zetels gemaakt, er is een strand waarop je kan genieten “op vriendschap”….

    Rara, wie zijn nu die “jeugdige poaters en nunnen”, en “moulin rougekes”. De poaters en nunnen bestaat uit 2 prinsessen en 6 prinsen die elkaar al vroeger kenden maar door deze wedstrijd een hechtere band met elkaar zijn beginnen vormen. Ze hebben al 2 maal de originaliteitsprijs gewonnen, komen geregeld in de media en het aantal volgers vermenigvuldigd zich exponentieel. Ze heffen het glas bier in deze zwoele zomer en je hoort niet “shol, of gezondheid” maar “op vriendschap, op vriendschap”.

    Aha, en nu de “moulin rougekes” hun naam heeft niets te maken met Parijs….maar wel met het rood kasteelbier bijgenaamd “rougeke” gebrouwen te Ingelmunster. In de ranking van de Bar Abbaye wedstrijd staan ze een stuk lager (ze toonden meer ijver voor de eindexamens…). “De jeugdige poaters en nunnen” hebben hun dan maar op sleeptouw genomen om hun achterstand in te korten. Ze zijn naar elkaar gegroeid tijdens het middelbaar onderwijs, vandaar.

    Captain Jean wenst de jonge matrozen veel succes,

    Op vriendschap…"

    BeantwoordenVerwijderen