vrijdag 23 september 2016

Bermuda

Pacific wave aan de kaai in St Georges Bermuda
Eindelijk weer eens rust na de rough times op zee.Men had ons wat bang gemaakt voor de customs en zeevaartpolitie die in die mate streng zouden zijn met drugcontrole dat ze je boot op het droge zetten en gaten in de romp boren om desbetreffende stuff te vinden.Niets ervan gemerkt,de autoriteiten waren heel vriendelijk en hulpvaardig,en deze tendens zette zich voort over het hele eiland.
Dat de Britten hier aanwezig waren is overal te zien.Hier de townhall met daarin een expo van fotos van Engelse lords die dit eiland regeerden.
We dachten geen rastas en co tegen te komen maar dat was niet het geval.In het straatbeeld was nog genoeg zwart te zien.
Dat het in deze subtropische oorden niet altijd zon en blauwe lucht is,getuigt hier een kerkhof vol graven van een garnizoen dat tenonder ging aan gele koorts.
Bermuda is een subtropische versie van zuid Engeland;prachtige tuinen met daarin stulpjes waar je niet kan over kijken.Rijk of niet rijk,het eiland blonk uit van vriendelijkheid en hulpvaardigheid.
Je staat nog maar even stil met een wegenkaart in de hand of er stopt iemand om je de weg te wijzen.
Overal witte daken zonder enige uitzondering,geen antennes,zonnepanelen waterreservoirs ........
Verdedigingsfort op de noordzijde van het eiland.

1 opmerking:

  1. inden op de landrotterij, vooral bij jonge matrozen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn “de jeugdige poaters en nunnen” en “de moulin rougekes”. Wie zijn ze, wat doen ze?

    Bar Abbaye, een hippe bar in Oudenburg (7km ten zuidoosten van Oostende) lanceert een wedstrijd voor groepen van alle leeftijden die als moto hebben “op vriendschap”. Het is de bedoeling van zoveel mogelijk originaliteit uit de kast te halen. Die originaliteit wordt dan gepost in sociale media filmpjes.

    Bar Abbaye is de creativiteit zelve. Het is van 4 jonge ondernemers die hun droom hebben waargemaakt. Het is geen conventioneel cafĂ©; met afvalhoud van paletten worden trendy stoelen en zetels gemaakt, er is een strand waarop je kan genieten “op vriendschap”….

    Rara, wie zijn nu die “jeugdige poaters en nunnen”, en “moulin rougekes”. De poaters en nunnen bestaat uit 2 prinsessen en 6 prinsen die elkaar al vroeger kenden maar door deze wedstrijd een hechtere band met elkaar zijn beginnen vormen. Ze hebben al 2 maal de originaliteitsprijs gewonnen, komen geregeld in de media en het aantal volgers vermenigvuldigd zich exponentieel. Ze heffen het glas bier in deze zwoele zomer en je hoort niet “shol, of gezondheid” maar “op vriendschap, op vriendschap”.

    Aha, en nu de “moulin rougekes” hun naam heeft niets te maken met Parijs….maar wel met het rood kasteelbier bijgenaamd “rougeke” gebrouwen te Ingelmunster. In de ranking van de Bar Abbaye wedstrijd staan ze een stuk lager (ze toonden meer ijver voor de eindexamens…). “De jeugdige poaters en nunnen” hebben hun dan maar op sleeptouw genomen om hun achterstand in te korten. Ze zijn naar elkaar gegroeid tijdens het middelbaar onderwijs, vandaar.

    Captain Jean wenst de jonge matrozen veel succes,

    Op vriendschap…"

    BeantwoordenVerwijderen